Werkwijze

De eerste keer dat een kind bij mij komt, onderzoek ik waar de oorzaak van de problemen ligt. Ik bekijk of er nog niet-geïntegreerde primaire reflexen aanwezig zijn. Ook doe ik een visuele screening om te meten of de ogen goed samenwerken. Op basis van deze uitkomsten stel ik een behandelplan op met verschillende oefeningen. Die zorgen er uiteindelijk voor dat blokkades in de ontwikkeling worden opgeheven.
Een behandeling duurt ongeveer een uur en bestaat uit heel afwisselende oefeningen, bijvoorbeeld met balletjes, op papier, met klei etc. Op de behandeltafel laat ik het lichaam bewegingen voelen, zodat reflexen alsnog goed ontwikkelen (integreren). De meeste kinderen hebben bij mij ongeveer 10 behandelingen nodig. Daarnaast krijgt een kind oefeningen mee naar huis. Het is belangrijk dat kind en ouder(s) deze dagelijks kort doen.
De resultaten zijn veelbelovend, heb ik mogen ervaren. Het is prachtig om de veranderingen te zien: kinderen gaan beter in hun vel zitten, krijgen plezier in naar school gaan, hebben geen boze buien meer, snappen dingen sneller op school etc. Kinderen zien opbloeien omdat het leren (weer) vanzelf gaat, is het mooiste wat er is!